Solpanelspaket för lantbruk

Bondgårdar och jordbruk kan spara pengar genom att minska på sin andel av köpt el genom att producera en del av den förbrukade elen själv. På det viset sparar du både på den köpta energin, så väl som på elöverföringen och skatter (elpris = energipris + elöverföring + elskatt).

Om din gård använder en stor del av elförbrukningen under sommarhalvåret (t.ex. kylning eller bevattning) har du rätt att ansöka om understöd för jordbruk, som täcker 40 % av den totala investeringen. Vi hjälper dig gärna med ansökan.

Jordbruk har oftast väldigt goda förutsättningar att utnyttja solenergi då har relativt stor elförbrukning och tak tillgängligt för installation. Tillsammans med investeringsstödet lägger det grunden för en ekonomiskt lönsam investering, vars beräknade årsavkastning är upp till 15 – 20 % av det investerade kapitalet.

Vi hjälper dig dimensionera rätt

Investeringen börjar med att vi gör en kartläggning tillsammans med dig och beräknar hurdant paket som lämpar sig till just din gård. Målet är alltid att hitta en optimal lösning från kundens sida. Tag kontakt. Rådgivning och offerter är så klart avgiftsfria.

Bondgård i Raseborg

Effekt/produktion: 50,88 kWp / ca 31 351 kWh/år
Solpaneler: 192 kpl
Anläggningens storlek: 307 m2

“Vi hade en positiv bild av Raseborgs Energi och blev bra bemötta vid konkurrensutsättningen. Bra kvalitet på solpanelerna och invertrarna. Kunniga montörer. Det var ett lyckat projekt” Projektchef Mikael Eggert
Se alla

Lämna en offertförfrågan