Elbilsladdning

Vi erbjuder lösningar för elbilsladdning i samarbete med Kvartersladdning. Laddning med hemmaladdstation är det tryggaste, effektivaste och förmånligaste sättet att ladda din elbil.

Elbilsladdning för elbilar och laddhybrider

Har du en en elbil, eller överväger du att skaffa en sådan, rekommenderar vi att installera en laddstation till hemmet eller arbetsplatsen. Det är det säkraste, effektivaste och lättaste sättet att ladda sin bil. Med hjälp av en laddstation får du den största vinsten av elbilen.

Både centralen för främjande av elsäkerhet (STEK) och Motiva rekommenderar att ett vanligt eluttag inte används till laddning som varar över två timmar i ett sträck.

Elbilen är förmånlig i drift!

Jämförelsen mellan driftkostnaderna för en bensin- och elbil visar att det är förmånligt att köra med en elbil om man laddar dem hemma med en egen laddstation.

BensinbilElbil
Förbrukning / 100 km7,5 l15 kWh
Energipris1,90 € / l0,13 € / kWh
Kostnad / 100 km14,25 €1,95 €

Laddstation till företag och husbolag

Vill ni erbjuda företagets anställda eller kunder på laddningsmöjligheter för elbilar eller är ert husbolag i behov av laddningsmöjligheter? Vi erbjuder effektiva och smidiga lösningar som vi gärna berättar mer om utgående från era behov.

Kostnadsfri laddning
Användningen av laddstationen är avgiftsfri för användaren. Alternativet lämpar sig till ställen som utomstående personer inte har tillgång till.

Avgiftsbelagd laddning
Laddstationen fungerar genom identifiering via Virta-konto. Ägaren kan välja till vem laddningsrättigheten tilldelas och användaren betalar laddningskostnaden genom sitt Virta konto, rfid-tag eller mobilapplikation.

Vi hjälper dig hitta en lösning som passar till ditt företag eller husbolag.

Laddstation hem

Till privatpersoner och hemmet är en laddstation den bästa lösningen. Det garanterar en säker och effektiv laddning av bilen.

Laddstationen monteras på en vägg intill bilens parkering. Normalladdning är den vanligaste typen av laddning och räcker i de flesta fall till för hemmabruk. Då laddas bilen med låg effekt under en längre tid. Man strävar till att alltid ha bilen på laddning när man inte kör.

Vi erbjuder en rad olika laddstationer till hemmaladdning.

Offentliga laddstationer

Raseborgs Energi äger och driver offentliga laddningsstationer för elbilar i samarbete med den nationella laddningspunktsoperatören Liikennevirta Oy. Vi är ett av Liikennevirtas delägarbolag.

Läs mer

Är det något du funderar över?

Har du frågor kring elbilsladdning, energifrågor, fakturering, elavtal eller något annat? Tag kontakt med vår kundtjänst eller kolla vår sektion över vanliga frågor och svar.

Kontaktformulär

Du kan också
ringa oss!

Patrik Förström

Elbilsladdning
(019) 289 2428
patrik.forstrom@re.fi

Andreas Talling

Elbilsladdning
(019) 289 2441
andreas.talling@re.fi