Julkiset latauspisteet

Raaseporin Energia omistaa ja hallinnoi julkisia latauspisteitä yhteistyössä valtakunnallisen latauspisteoperaattori Liikennevirta Oy:n kanssa. Olemme Liikennevirran osakasyhtiö.

Näin löydät latauspisteen

Avaa koko maata kattava latauspisteiden kartta osoitteesta app.virta.fi

Raaseporin Energialla on kolme latauspistettä Tammisaaressa ja yksi Hangossa. Latauspisteiden määrää ja maantieteellistä kattavuutta lisätään sitä mukaa kuin kysyntä kasvaa.

Virtapiste-latauspalveluun kuuluu ympärivuorokautinen asiakaspalvelu numerossa 0800-02200.

Lue lisää yleisistä latauspisteistä Virran sivuilta.

Miten lataan sähköautoni?

Helpoin ja edullisin tapa ladata sähköauto on lataaminen kotona yön aikana. Kun ostat sähköauton, saat peruslaitteet auton latausta varten, mutta voit myös ostaa paremman ja helpomman latauslaitteen meiltä. Lue lisää tästä.

Julkisten latauspisteiden käyttö vaatii, että käyttäjä käy rekisteröitymässä Liikennevirran asiakkaaksi. Liikennevirta vastaa maanlaajuisesta Virtapiste-verkostosta ja latauspisteiden hallinnasta. Liikennevirran asiakkailla on käytössään noin 100 latauspistettä ympäri Suomea, ja niiden määrä kasvaa koko ajan.

Voit rekisteröityä asiakkaaksi osoitteessa https://liikenne.virta.fi.

Modernia ja kätevää

Kätevin tapa hallinnoida latausta on Virta-mobiiliapplikaatio, joka on tarjolla Android-, Windows- ja Apple-älypuhelimille. Sovelluksen avulla voi aloittaa ja lopettaa lataukset Virtapisteissä sekä varata latauspisteen itsellesi. Asiakkaaksi rekisteröitymisen yhteydessä voit myös tilata kortin tai RFID-avaimenperän, joiden avulla latauspisteillä voi tunnistautua. Tunnistautuminen onnistuu myös tekstiviestillä.

Maksu prepaid-periaatteella

Latauspisteiden käyttö ja maksu toimii prepaid-periaatteella. Kun asiakas rekisteröityy, hän maksaa samalla 30 euroa luottokortilta prepaid-tilille. Latauskustannukset veloitetaan tililtä automaattisesti ja latauskustannukset näkyvät luottokorttilaskultasi. Liikennevirta lähettää myös joka kuukausi latausyhteenvedon sähköpostiin. Kun prepaid-tilin saldo laskee alle 10 euron, veloitetaan luottokortilta automaattisesti 30 euroa prepaid-tilille. Tällä varmistetaan, että tilillä on aina saldoa ainakin yhtä latauskertaa varten.

Latauspalvelun käyttö

1.

Sähköautoilija rekisteröityy latauspalveluun asiakkaaksi verkkopalvelussa.
Asiakkaan puhelinnumero toimii välittömästi tunnisteena.

2.

Avaimenperä ja latauskortti lähetetään ne tilanneille asiakkaille. Molemmissa on RFID-tunniste.

3.

Mobiilisovelluksen avulla paikannetaan lähin yhteiskäytössä olevan latauspiste.

4.

Asiakas tunnistautuu latauspisteellä avaimenperän, latauskortin, mobiilisovelluksen tai tekstiviestin avulla.
Lataaminen voi alkaa.

5.

Asiakas saa kuitin maksuista sähköpostilla.

6.

Ympärivuorokautinen palvelunumero vastaa lataamiseen liittyviin kysymyksiin.

Jos sinulla on kysyttävää sähköautojen latauksesta, ota meihin yhteyttä. Palvelemme mielellämme.