Laskutus

Kun ostat sähköä, saat yleensä kaksi laskua: yhden sähköntoimittajalta ja toisen verkkoyhtiöltä. Jos asut alueellamme ja ostat sähköä meiltä, kaikki laskutetaan samalla laskulla.

Mitä laskuun sisältyy?

Ensimmäisellä sivulla ovat perustiedot, kuten esim. sopimustedot, laskutuskausi, laskun loppusumma tai eräpäivä. Sen jälkeen seuraa laskun erittelyosa. Erittelyosa koostuu kahdesta osasta: Jos maksat sekä sähkönsiirrosta että energiasta löydät omat rivit energialle ja sähkönsiirrolle.

  1. Ylinnä sähkölaskussasi löytyvät asiakasnumerosi, sopimusnumerosi ja käyttöpaikan numero. Näitä tietoja tarvitaan jos sinulla on asiaa asiakaspalveluumme tai WERA-palveluumme.
  2. Laskun keskiosasta ilmenee, onko kyseessä todelliseen kulutukseen perustuva lukemalasku tai kauden arvioituun sähkönkulutukseen perustuva arviolasku. Tästä näet, jos ostat meiltä sekä sähkönsiirron että energian tai ainoastaan sähkönsiirron.

Laskun keskiosassa on myös laskutuskausi. Kauden pituus riippuu laskutuskausien tiheydestä.

  1. Laskun alareunassa on laskun pankkisiirto-osa sekä viitenumero että eräpäivä. On tärkeätä, että täytät viitenumeron oikein, jotta maksusi rekisteröityy oikein.
  2. Toisella/toisilla puolilla näkyvät lukematiedot. Energialle ja sähkönsiirrolle on omat erittelyt.

Alempana sivulla löydät arvion loppuvuoden kulutuksesta. Keskihinta lasketaan arvioidun vuotuisen sähkönkulutuksen perusteella. Jakamalla laskutetun kokonaissumman saman ajanjakson energia-määrällä saat keskihinnan yhdeltä vuodelta. Keskihinta auttaa antamaan käsityksen perusmaksujen merkityksestä sähkön hintaan.

Esimerkkilasku (PDF)

E-lasku

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat suoraan verkkopankkiisi. E-laskun käyttö on helppoa ja kätevää. Solmittuasi e-laskusopimuksen seuraava lasku toimitetaan e-laskuna.

Toimi näin niin saat sähkölaskusi e-laskuna:

  1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja solmi e-laskusopimus verkkopankissa ja valitse Raaseporin Energia laskun lähettäjäksi.
  2. E-lasku lähetetään omaan verkkopankkiisi, jossa voit tarkistaa ja maksaa laskusi.
  3. E-laskut arkistoituvat, joten voit myöhemmin tarkistaa laskusi.

Pankkisi antaa lisää tietoa e-laskun käyttöönotosta.