Ympäristö

Pidämme yhdessä huolta ympäristöstä

Toimimme energiayhtiönä niin, että ympäristö voisi olla puhdas ja elinvoimainen. Tarjoamme myös asiakkaillemme palveluita ja keinoja vastuullisuuteen ja päästöjen vähentämiseen.

100 % uusiutuvaa sähköä

Kaikki Raaseporin Energian tuottama sähkö on täysin uusiutuvaa. Suurin osa sähköstä on pohjoismaista vesivoimaa mutta merkittävä osa on myös suomalaista tuulivoimaa tai paikallisesti tuotettua EKO-sähköä.

Omaa EKO-energiaa

Suomen luonnonsuojeluliitto on myöntänyt voimalaitoksellemme EKOenergia-ympäristömerkin. Sen tuottamaa EKO-sähköä voi ostaa vain meiltä. Ostamalla EKO-sähköä varaat itsellesi osan Tammisaaren voimalaitoksen sähköntuotannosta ja olet siten mukana tukemassa paikallista ja ympäristöystävällistä tuotantomuotoa.

Pitkäjänteistä työtä

Olemme investoineet tuntuvasti ympäristöystävälliseen energiatuotantoon vuodesta 2001 lähtien ja olemme kestävän kehityksen edelläkävijöitä. Tuotamme nykyisin lähes kaiken kaukolämmön uusiutuvalla metsähakkeella. Laitoksissamme tehdyt päästömittaukset osoittavat alhaisia hiukkas-, NOx- ja SOx-päästöjä. Tammisaaren energiantuotannolle on myönnetty EKO-energiatodistus ja olemme olleet mukana energiatehokkuussopimuksessa vuodesta 2000.

Ympäristötyömme keskeiset teemat

  • Tarjoamme ja kehitämme palveluita pienimmällä mahdollisella ympäristövaikutuksella
  • Minimoimme kaikki mahdolliset haitalliset ympäristövaikutukset työssämme
  • Pyrimme käyttämään sellaisia toimittajia ja urakoitsijoita, jotka kantavat vastuuta ympäristövaikutuksestaan
  • Pyrimme poistamaan käytöstä tuotteita ja polttoaineita, joilla on negatiivisia ympäristövaikutuksia
  • Haluamme toimia muiden länsiuusmaalaisten yritysten ja organisaatioiden esikuvana

Hiilidioksidipäästömme ja biopolttoaineiden osuus omasta energiatuotannostamme

Aurinkopaneelit läheltä

Aurinkoenergia uusiutuva ja kestävä energiamuoto. Meiltä saat sinulle sopivan aurinkosähköpaketin ja lähellä tuotetut paneelit.

Latauspiste kotiin

Meiltä saat sähköauton latauspisteen omalle pihalle. Se on turvallisin, latausnopeudeltaan tehokkain ja helpoin käyttää.

Jäikö jokin mietityttä­mään?

Haluatko kysyä meiltä energia-asioista, laskutuksesta, sähkösopimuksista tai vaikkapa aurinkopaneeleista? Ota meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta tai katso usein kysyttyjä kysymyksiä