Hintatiedot

Kaukolämmön hinnoittelu perustuu liittymismaksuun, perusmaksuun ja energiamaksuun. Liittymismaksu on kertamaksu, kun taas perusmaksu ja energiamaksu ovat toistuvia. Perusmaksu ja energiamaksu laskutetaan kuukausittain, eli 12 kertaa vuodessa.

Kaukolämpö > Hintatiedot

Liittymismaksu

Uusi asiakas maksaa liittymismaksun liittyessään kaukolämpöverkkoon. Kyse on kertamaksusta, joka on verrattavissa investointikustannukseen.

Liittymismaksu lasketaan kiinteistösi lämmitykseen tarvittavan talvipäivän korkeimman lämpötehon (=sopimusteho) perusteella. Tämä merkitsee yleensä, että mitä suurempi rakennus, sitä suurempia ovat myös sopimusteho ja liittymismaksu.

Perusmaksu

Perusmaksu on toistuva maksu, jonka suuruus riippuu korkeimmasta tarvittavasta lämmitystehosta talvipäivänä. Perusmaksu lasketaan sopimustehon perusteella.

Perusmaksu on riippumaton kulutuksen suuruudesta, sillä se huomioi ainoastaan sen liittymistehon, jonka olet varannut omaa lämmitystarvetta varten. Perusmaksu määritellään vuotuisena kustannuksena, ja se jaetaan 12 osaan siten, että maksat jokaisena kuukautena kahdestoistaosan perusmaksusta.

Jos kiinteistön korkein lämpötehon tarve on laskenut esimerkiksi korjauksen ja lisäeristyksen seurauksena, perusmaksua voidaan pienentää. Vastaavasti jos kiinteistön korkein tehontarve on kasvanut esimerkiksi lisärakentamisen seurauksena, voidaan perusmaksua korottaa.

Energiamaksu

Energiamaksu on kaukolämmön hinnan muuttuva osa eli se osa hinnasta, johon voit itse aktiivisesti vaikuttaa lämmönkulutuksellasi. Mitä vähemmän lämpöä kulutat, sitä alhaisempi on energiamaksusi.

Energiamaksua maksetaan lämmönkulutuksen mukaan (€/MWh). Raaseporin Energia etälukee kiinteistön kuukausittaisen lämmönkulutuksen (mittayksikkö MWh) lämmönvaihtokeskuksen yhteyteen asennetun mittauslaitteen avulla.

Energiamaksu hinnoitellaan erikseen Tammisaaressa, Karjaalla ja Pohjassa, sillä hinta perustuu paikallisiin tuotantokustannuksiin ja paikalliseen kustannusrakenteeseen.

AlueHintaHinnasto
Energiamaksu Tammisaaressa on 31.7.2021 saakka
Energiamaksu Tammisaaressa on 1.8.2021 lukien
62,57 €/MWh sis alv 24%
64,32 €/MWh sis alv 24%
Tammisaari
Tammisaari 1.8.2021
Energiamaksu Karjaalla on 31.7.2021 saakka
Energiamaksu Karjaalla on on 1.8.2021 lukien
67,94 €/MWh sis alv 24%
69,17 €/MWh sis alv 24%
Karjaa
Karjaa 1.8.2021
Energiamaksu Pohjassa on 31.7.2021 saakka
Energiamaksu Pohjassa on on 1.8.2021 lukien
67,94 €/MWh sis alv 24%
69,17 €/MWh sis alv 24%
Pohja
Pohja 1.8.2021

Jäikö jokin mietityttä­mään?

Haluatko kysyä meiltä energia-asioista, laskutuksesta, sähkösopimuksista tai vaikkapa aurinkopaneeleista? Ota meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta tai katso usein kysyttyjä kysymyksiä