Paikallinen EKO-sähkö

EKO-sähkö on paikallista ja puhdasta

Kun ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä ja haluat olla ylpeä kotipaikkakunnastasi, EKO-sähkö on sinulle itsestään selvä valinta. Sähköllä on Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristösertifikaatti ja se tuotetaan omassa voimalaitoksessamme Tammisaaressa.

Kaikki Raaseporin Energian tuottama sähkö on puhdasta ja uusiutuvaa. Jos kuitenkin haluat mennä askeleen pidemmälle ympäristöajattelussa, sinulle on tarjolla muita parempi vaihtoehto. Valitsemalla ekosertifioidun sähkön tuet energian tuotantoa, joka on hiilidioksidineutraali ja perustuu paikallisiin biopolttoaineisiin. 

Suomen luonnonsuojeluliiton myöntämä EKOenergia-ympäristömerkki on todistus siitä, että tuotanto on mahdollisimman vastuullista ja kestävää. Lisäksi osa sähkön myynnistä tulevista tuloista käytetään kestävien energiaratkaisujen kehittämiseen maailmanlaajuisesti. Lyhyesti sanottuna EKO-sähkö on sijoitus sekä tulevaisuuteen että paikalliseen talouteen. Voisiko olla parempaa? Emme usko.

0. Valitse sähkönkäytön mittaustapa

1. Valitse sopivin sopimustyyppi

Kooste:

Tuotantotapa: Paikallinen EKO sähkö
Mittaustapa:
Sähkösopimus:

Näin EKO-sähkö syntyy

Olemme syystäkin hieman ylpeitä paikallisesta EKO-sähköstämme. Ja näin sähköä syntyy: Kun biovoimalamme polttaa puuhaketta ja tekee kaukolämpöä, syntyy vesihöyryä. Asentamalla kattilan päälle höyrykäyttöisen turbiinin saamme vesihöyryn tuottamaan täysin hiilineutraalia sähköä. 

Yllä oleva kuva kertoo, kuinka Björknäsin biovoimalamme vuorovaikutus toimii. Osana prosessia on metsänistutus: koska metsätalouden jäännöstuotteita käytetään polttoaineena, korvataan käytetyt puut uudella metsällä.

Koska käytämme uusiutuvaa polttoainetta, jota kertyy alueen metsätöistä, voimme oikeasti todeta, että energiantuotantomme ei ole vain uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä, vaan se tukee myös paikallista taloutta. Lisäksi paikallisen polttoaineen käyttö vähentää liikenteen päästöjä.

Suomen luonnonsuojeluliitto on antanut voimalallemme EKOenergia-ympäristömerkin. Siksi asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että tarjoamamme energia on sitä, mitä luvataan. Ympäristömerkki on kuitenkin enemmän kuin laatumerkki. Kun myymme ekomerkittyä sähköä, osa tuotosta menee rahastoon, jota edistää kestävien energiaratkaisujen tutkimusta maailmanlaajuisesti.

Ekosähköasiakkaamme siis tuet muutakin kuin vain paikallista taloutta ja olet hyvä esimerkki muille sähkön kuluttajille. Asiakkaanamme voit edistää konkreettisesti ilmastolle ystävällisten ja tehokkaiden tulevaisuuden energiaratkaisujen kehittämistä.

Jäikö jokin mietityttämään?

Haluatko kysyä meiltä energia-asioista, laskutuksesta, sähkösopimuksista tai vaikkapa aurinkopaneeleista? Ota meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta tai katso usein kysyttyjä kysymyksiä.