25.05.2022 - Uutiset

Raaseporin Energian sähköverkon kehittämissuunnitelmat

Yhteiskunnan sähköistyminen, uusiutuvan energiantuotannon kasvu ja sähköinen liikenne vaativat vahvan ja älykkään sähköverkon, jotta Suomen hiilineutraaliustavoitteet saavutetaan 2035 mennessä. Tätä jokaista suomalaista koskettavaa energianlähteiden ja energiankäytön muutosta kutsutaan energiamurrokseksi. Uudistamme sähköverkkoamme pitkäjänteisesti energiamurroksen tarpeet huomioiden. 

Yhteiskuntamme nojaa vahvasti sähköön, mutta sen kulutus ja tuottaminen on valtavassa murroksessa. Tähän asti energiajärjestelmämme on ollut erittäin suoraviivainen: sähköä ja lämpöä on tuotettu tasaiseen tahtiin suurissa tuotantolaitoksissa ja kuluttajat kodeissa, tehtailla ja toimistoissa ovat käyttäneet sitä silloin, kun ovat tarvinneet.

Sekä kulutus että tuotanto on ollut tasaista ja mahdolliset kulutuspiikit ennustettavissa, jolloin tuotantoa on voitu sopeuttaa muuttuneisiin tarpeisiin.

Parhaillaan on käynnissä muutoksen välivaihe, energiamurros, jossa fossiilisten polttoaineiden käyttöä ajetaan alas ja siirrytään uusiutuviin energiamuotoihin. Suomessa rakennetaan parhaillaan valtavia määriä uusia tuulipuistoja, minkä lisäksi niin yritykset, kunnat kuin yksityishenkilöt ovat asentaneet katoilleen aurinkopaneeleja.

Kaikki tämä tulee vaikuttamaan, miten sähköverkkoa kehitetään vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Sinulla on asiakkaanamme mahdollisuus kertoa näkemyksistä, miten sähkönkäyttösi tulee tulevaisuudessa muuttumaan ja miten meidän pitäisi huomioida se, kun kehitämme sähköverkkoamme. Tartuthan tilaisuuteen!

Alta näet Raaseporin Energian kehittämissuunnitelma, joissa esittelemme sähköverkon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet kehittämisvyöhykkeittäin. Suunnitelmissa kerromme, kuinka Raaseporin Energian sähköverkkoa kehitetään tulevaisuudessa, jotta se pysyy turvallisena, auttaa asiakkaitamme ja yhteiskuntaa energiamurroksen läpiviennissä ja täyttää toimitusvarmuudelle asetut vaatimukset.

Vastaa kyselyymme 25.5.-25.6.2022 välillä, ja kerro ajatuksesi alueesi sähköverkon kehittämisestä.

https://reoy.kehittamissuunnitelma.fi

Jaa

Lue myös