26.03.2021 - Uutiset

Delipap hyödyntää paikallisesti tuotettua aurinkovoimaa

Delipap Oy ja Raaseporin Energia Oy aloittavat aurinkosähköyhteistyön, jossa Raaseporin Energia toimittaa aurinkoenergiaa uudesta aurinkovoimalasta aivan voimalan vieressä sijaitsevaan Delipapin Tammisaaren tehtaaseen. Delipap valmistaa kotimaisia suosikkituotteita kuten Muumi Baby vaippoja ja Vuokkoset kuukaustissuojia. Vuorovaikutus luonnon ja ympäristön kanssa on yrityksen toiminnan keskipisteessä ja Delipap käyttää jo nyt 100 % uusiutuvaa vesivoimaa kaikessa toiminnassaan. Yhtiö haluaa kuitenkin jatkaa kehitystyötä ja investointi aurinkoenergiaan yhdistää useita tärkeitä arvoja, joita Delipap ja Raaseporin Energia jakavat: ilmastotoimet, uusien ja kestävien ratkaisujen kehittäminen sekä paikallinen yhteistyö.

Edellytyksenä investoinnille on, että aurinkovoimala rakennetaan Tammisaaren Koivuniemessä Delipapin vaippatehtaan viereen. Aurinkopuistosta vedetään omat sähkökaapelit kytkettäviksi tehtaan sähköliittymään, jotta aurinkosähkö tulee suoraan tehtaan käyttöön. Delipap ostaa yhteensä 12,5 % (1/8) aurinkovoimalan kokonaistuotannosta, joten jatkossa yrityksen Tammisaaren tehtaan tarvitsemasta energiasta osa on paikallisesti tuotettua aurinkoenergiaa.

Haluamme olla edelläkävijä omassa toiminnassamme ja toimittaa kestävästi tuotettuja ja parhaasta laadusta valmistettuja vaippoja. Onnistumme tässä keskittymällä siihen mitä osaamme parhaiten, eli tuottamalla hygieniatuotteita tiedostaville ja vastuullisille kuluttajille. Annamme mielellämme muiden osa-alueiden asiantuntijoiden tehdä sitä mitä he osaavat parhaiten. Yhteistyön kautta saavutamme parhaat tulokset suhteessa ympäristöön ja siihen, mitä jätämme jälkeemme tuleville sukupolville. Siksi aloitamme yhteistyön Raaseporin Energian kanssa ja investoimme heidän aurinkovoimalaansa, sanoo Sanna Karhu, Delipapin toimitusjohtaja ja toisen sukupolven yrittäjä.

Voimalan kaikki aurinkopaneelit ovat jo paikoillaan ja asennus etenee. Aurinkovoimalan käyttöönotto on suunniteltu tapahtuvaksi huhtikuussa.

Lisätiedot:
Frank Hoverfelt, toimitusjohtaja, Raaseporin Energia, frank.hoverfelt@re.fi, +358 40 5799724
Sanna Karhu, toimitusjohtaja, Delipap Oy, sanna.karhu@delipap.fi, +358 40 7070040

Faktaa aurinkovoimlasta

Paikka: Koivuniemi Tammisaaressa, Valtatien 25 vieressä.
Paneeleiden määrä: 2722 kpl á 370 W
Kokonaisteho: noin 1 MWp
Pinta-ala: noin 2 ha
Delipapin osuus: 125 kW – 12,5 % kokonaistuotannosta
Käyttönotto: huhtikuussa

Jaa

Lue myös