28.04.2021 - Uutiset

Aurinkopuisto on avattu!

Yksityishenkilöt ja yritykset voivat nyt varata osan aurinkovoimalasta itselleen

Raaseporin Energian aurinkovoimalan asennustyöt ovat valmistuneet ja voimala on otettu käyttöön. Laitos, joka koostuu 2722 aurinkopaneelista ja jolla on yhteensä 1 MW huipputeho, sijaitsee valtatie 25 vieressä Koivuniemessä Tammisaaressa.

Projektin suunnittelu alkoi vuonna 2019 yhteistyönä Karjaan Puhelin Oy:n ja Raaseporin kaupungin kanssa, jotka kummatkin ostavat osan aurinkovoimalan sähköstä. Karjaan Puhelimen osuus on 37,5 % ja Raaseporin kaupungin 25 %. Myös Delipap Oy on vuonna 2021 liittynyt aurinkosähkön ostajaksi 12,5 % osuudella.

Myös yksityishenkilöt ja yritykset voivat nyt vuokrata osuuden aurinkovoimalasta varausportaalin aurinkopuisto.re.fi kautta. Raaseporin Energian asiakkaat saavat vuokraamalla yhden tai useamman aurinkopaneelin käyttöönsä korvauksen paneelinsa tuottamasta energiasta. Näin kenellä tahansa on mahdollisuus osallistua aurinkosähkön tuotantoon, ja se on erityisen kätevää, jos investointi omaan aurinkosähköjärjestelmään ei ole mahdollista.  

Aurinkovoimalasta varattu oma aurinkopaneeli ei tuo taloudellisia voittoja, mutta se luo helpon tavan osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan. Lisäksi se on tapa tukea paikallisen sähköntuotannon kehitystä kestävällä tavalla. Jos kysyntä on suurta, asennamme lisää aurinkopaneeleita, kertooFrank Hoverfelt, Raaseporin Energian toimitusjohtaja.

Ensimmäinen asiakas, joka on varannut aurinkopaneeleita tällä tavalla, on paikallinen ravintola YLP!, joka tunnetaan paikallisista raaka-aineista tuotetuista gourmet-pizzoistaan. YLP! on varannut jopa 60 aurinkopaneelia, jotka yhdessä tuottavat yhtä paljon sähköä kuin ravintola kuluttaa vuoden aikana.

Oman aurinkoenergian tuottaminen on aina ollut visiomme, koska se on kestävää ja ravintolan arvojen mukaista. Mutta tuotantomahdollisuudet ravintolan yhteydessä ovat rajalliset, joten kun mahdollisuus varata aurinkopaneeleita Raaseporin Energian aurinkovoimalasta tuli esille, oli se meille itsestään selvä valinta. Miksi käyttäisimme mitään muuta sähköä, kun paikallisesti tuotettua on saatavilla, toteaaNick Victorzon, YLP!:n kokki ja ravintoloitsija.

Voit vuokrata omat paneelit aurinkopuiston varaussivulta: aurinkopuisto.re.fi

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Frank Hoverfelt, puh 040 579 9724, frank.hoverfelt@re.fi

Jaa

Lue myös